Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Koning Ontvangt Minister Van Klimaat En Groene Groei

Koning ontvangt minister van Klimaat en Groene Groei

Minister Van der Straeten bespreekt klimaatdoelstellingen en energiezekerheid

De Belgische minister van Klimaat en Groene Groei, Tinne Van der Straeten, is op werkbezoek in Nederland. Zij heeft daar een onderhoud met koning Willem-Alexander over de klimaatdoelstellingen van beide landen en de energiezekerheid in Europa.

Van der Straeten zal tijdens haar bezoek ook spreken met minister Rob Jetten van Klimaat en Energie. De ministers zullen onder meer spreken over de voortgang van de uitvoering van het Klimaatakkoord van Parijs. Ook zullen zij de situatie in Oekraïne bespreken en de gevolgen daarvan voor de energiezekerheid in Europa.

België en Nederland werken nauw samen op het gebied van klimaat en energie. Beide landen zijn lid van de Europese Unie en hebben zich gecommitteerd aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs. De ministers zullen tijdens hun onderhoud ook spreken over de manier waarop zij de samenwerking tussen beide landen op dit gebied verder kunnen versterken.

Het bezoek van Van der Straeten aan Nederland is een belangrijk teken van de goede betrekkingen tussen beide landen. Het bezoek zal naar verwachting de samenwerking tussen België en Nederland op het gebied van klimaat en energie verder versterken.


Komentar